Despre microblading

Microblading: generalitati

Nu conteaza daca iti plac arcuite si periate sau drepte si indraznete, sprancenele sunt, fara indoiala una din cele mai importante caracteristici faciale. Daca nu esti multumita de cele pe care le ai, exista multe moduri de a le revitaliza insa acum exista o optiune foarte naturala care oferta rezultate semipermanente: microblading (tatuaj sprancene fir cu fir)

Aceasta tehnica este un proces care poate fi utilizat pentru:

  • a imbunatati sau a crea o forma a sprancenelor
  • a acoperi spatiile ramase din cauza parului pierdut
  • a extinde sprancenele
  • poate fi folosita ca o reconstructie completa daca sprancenele au putin sau nu au par.

Microblading: procedura

O etapa importanta in tatuarea sprancenelor este desenarea formei finale a sprancenei, fiind aleasa cea mai potrivita forma pentru fiecare clienta. In acest moment, forma poate fi modificata in functie de preferinte dar si in functie de recomandarea specialistului.

Microbladingul presupune aplicarea unui pigment sub piele, cu ajutorul unui instrument tip creion care are o lama fixa cu multe ace, de unica folosinta. Pigmentii folositi sunt vegetali si nu contin fier, ceea ce inseamna ca nu vor deriva in alte culori, in timp. Prin aceasta metoda se pot monta in sprânceană linii extrem de fine, asemenea celor naturale si uneori rezultatul poate fi confundat cu o sprânceană absolut naturală.
Procedura nu este dureroasa iar adâncimea pigmentilor este de 0,3 – 0,1mm in epiderma, astfel este o metoda superficiala. Nu afecteaza calitatea firelor de par. In cadrul sedintelor de Microblading se folosesc numai produse consumabile de unica folosinta (ace, manusi, masti etc.)

Este un proces extrem de meticulos si dureaza intre 45 si 100 minute. Inaintea tatuarii, in zona se aplica o crema cu rol anestezic pentru a minimiza disconfortul. Dupa fiecare pacient se dezinfectează toate suprafeţele de contact cu dezinfectant. Partile penului care in cursul utilizarii intra in contact cu pacientul sunt curatate si sterilizate dupa fiecare intrebuintare, astfel se asigură risc de contaminare zero. Pentru o definire finala a sprancenelor, dupa cateva saptamani un retus este recomandat in majoritatea cazurilor.